1

opremite se z informacijami

Spoznajte možnosti, ki so vam na voljo, ter odkrijte njihove prednosti in slabosti. Tako se boste zagotovo lahko dobro odločili.

Zamenjaj olje - informacije

Danes so na trgu na voljo številne različne tehnologije ogrevanja z obnovljivimi viri: toplotne črpalke, kurilne naprave, tehnologije za daljinsko ogrevanje in druge.

Da bi lahko izbrali najbolj ustrezno napravo za svoj dom, je pomembno, da poznate možnosti, med katerimi lahko izbirate.

Prelistajte priročnik REPLACE

Odlična izhodiščna točka za pregled različnih možnosti prenove ogrevalnega sistema je Priročnik REPLACE. Prelistajte ga in odkrijte različne naprave za ogrevanje z obnovljivimi viri. V priročniku so na kratko predstavljene osnove delovanja posameznih tipov naprav ter njihove glavne prednosti.

Zamenjaj olje - svetovanje

Iščete strokovno pomoč?

Obrnite se na neodvisne energetske svetovalce

Energetska prenova je zahteven projekt, zato je dobrodošla tudi strokovna pomoč.

Neodvisni energetski svetovalci mreže Ensvet vam nudijo celovite rešitve ter pomoč pri vaših energetskih naložbah in pridobivanju sredstev Eko sklada. Z veseljem vam bodo pomagali!

Zamenjaj olje - okolje

Ne pozabite! Vaša odločitev pomembno vpliva na okolje!

Približno 72.000 stanovanjskih stavb v Sloveniji se še vedno ogreva s kurilnim oljem.

Naprave na kurilno olje proizvedejo kar polovico vseh emisij CO2 v gospodinjstvih, kar pomeni, da z njeno menjavo pomembno zmanjšate negativen vpliv na okolje.

Izbor ogrevalne naprave, ki izkorišča obnovljive vire energije, prispeva k zmanjšanju vsebnosti toplogrednih plinov, ki nastanejo pri ogrevanju stavb. Z izborom učinkovitega ogrevalnega sistema pomembno vplivamo tudi na kakovost zraka.

Če razmišljate o nakupu kurilne naprave na les, vam svetujemo, da si preberete tudi priročnika O pravilnem kurjenju z lesom in Zgorevanje lesa. Pri kurjenju naravnega lesa namreč nastaja cela vrsta škodljivih snovi, s pravilno uporabo kurilnih naprav ter uporabo suhega lesa pa lahko izpuste občutno zmanjšate.

Prebral sem vsebino in želim na naslednji korak.

Zamenjaj olje logo
EU logo

Projekt je financiran s strani programa Evropske unije Horizon 2020 za raziskave in inovacije v skladu s sporazumom št. 847087.

Kontakt

Institut »Jožef Stefan« IJS
Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana

h2020replace@ijs.si