Splošni pogoji

Hvala, ker nam zaupate.

Z uporabo spletnega mesta potrjujete, da se strinjate s temi pogoji. Pazljivo jih preberite.

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta – zamenjajolje.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ter s splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Uporaba storitve

Spletnega mesta oz. naših storitev ne zlorabljajte. Na primer, v strani ne posegajte ter do nje dostopajte le prek vmesnika in ob upoštevanju navodil, ki jih zagotovimo. Stran lahko uporabljate le skladno z zakonodajo. Začasno ali trajno vam lahko nehamo zagotavljati dostop, če ne ravnate skladno z našimi pogoji ali pravilniki ali kadar preiskujemo, ali je prišlo do nedovoljenega vedenja.

Z uporabo strani ne dobite v last pravic intelektualne lastnine na straneh, ali na vsebini, do katere dostopate. Vsebine strani ne smete uporabljati, razen če pred tem pridobite dovoljenje lastnika ali če je to drugače dovoljeno z zakonodajo. Ti pogoji vam ne dajejo pravice uporabljati nobene blagovne znamke ali logotipa, ki se uporablja na naši strani. Pravnih obvestil, ki so prikazana na naših straneh, v naši storitvi ali ob njih, ne odstranjujte, prikrivajte ali spreminjajte.

zamenjajolje.si lahko prikazuje tudi vsebino, ki ni v lasti spletnega mesta. Za to vsebino je izključno odgovoren subjekt, ki jo zagotovi. Vsebino lahko pregledamo, da preverimo, ali je nezakonita oziroma krši naše pravilnike, pri čemer jo lahko odstranimo ali zavrnemo njeno prikazovanje, če menimo, da je v nasprotju z našimi pravilniki ali zakonodajo. To ne pomeni, da vsebino dejansko pregledamo, zato ne domnevajte, da jo.

V zvezi z uporabo spletne strani vam lahko pošljemo obvestila, administrativna sporočila ali druge informacije. Izberete lahko, da nekaterih od teh sporočil ne prejemate.

Naša storitev je na voljo tudi na mobilnih napravah. Ne uporabljajte jo na način, ki bi vas motil in bi vam preprečeval upoštevanje prometnih in varnostnih predpisov.

Naročilo storitev

Za naročilo na storitev, kot so npr. e-novice morate vedno izpolniti obrazec. To storite tako, da obiščete stran z obrazcem ali pa to stori skrbnik, na primer vaš delodajalec ali izobraževalna ustanova.

Odgovorni ste za dejavnosti, do katerih pride z naročilom na storitev na straneh – zamenjajolje.si. Če izveste za kakršno koli nepooblaščeno uporabo vaših podatkov, nas kontaktirajte.

Zaščita zasebnosti in avtorskih pravic

zamenjajolje.si in Pravilnik o zasebnosti pojasnjuje, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki in varujemo vašo zasebnost pri uporabi spletnega mesta. Če uporabljate spletno stran, soglašate, da lahko te podatke uporabimo skladno s svojimi pravilniki o zasebnosti.

Na podlagi obvestil o domnevnih kršitvah avtorskih pravic ukrepamo skladno s postopkom, določenim v zakonu, ki ga uporabljamo tudi pri ukinitvi dostopa večkratnih kršiteljev.

Imetnikom avtorskih pravic zagotavljamo informacije in jim tako pomagamo pri ravnanju z njihovo intelektualno lastnino v spletu. Če menite, da nekdo krši vaše avtorske pravice, nas kontaktirajte.

Vaša vsebina v naši storitvi

Naše spletno mesto omogoča, da naložite, predložite, shranite, pošljete ali prejmete vsebino. Na tej vsebini obdržite vse pravice intelektualne lastnine. Na kratko, kar je v vaši lasti, tudi ostane vaše.

Ko naložite, predložite, shranite, pošljete ali prejmete vsebino v našo storitev ali preko nje, spletni strani – zamenjajolje.si podelite dovoljenje za uporabo, gostitev, hranjenje, razmnoževanje, spreminjanje, oblikovanje izvedenih del (kot nastanejo pri prevodu, prilagoditvah ali drugih spremembah, ki jih izvedemo, da je vaša vsebina skladnejša s storitvami), sporočanje, objavo, javno izvajanje, javno predvajanje in distribucijo takšne vsebine po vsem svetu. Pravice, ki jih podelite s tem dovoljenjem, so za omejen namen delovanja, promoviranja in izboljšanja storitev in za razvoj novih storitev. To dovoljenje velja, tudi če prenehate uporabljati naše storitve. Za spletno mesto – zamenjajolje.si prav tako veljajo pogoji ali nastavitve, zaradi katerih je obseg naše uporabe vsebine, ki je bila zagotovljena v teh storitvah, omejen. Preverite, ali imate potrebne pravice, da nam podelite to dovoljenje za katero koli vsebino, ki jo pošljete v našo storitev.

Naši samodejni sistemi lahko analizirajo vašo vsebino (vključno z e-pošto), da bi vam lahko ponudili ustrezne funkcije izdelkov, prilagojene vam, kot so prilagojeni rezultati iskanja, prilagojeno oglaševanje ter odkrivanje neželene komunikacije in zlonamerne programske opreme. To analiziranje se izvede, ko se vsebina pošilja, prejema in shranjuje.

Če ste uporabljali spletno stran – zamenjajolje.si, lahko na naši strani prikažemo vaše podatke, lahko pa jih tudi uporabimo v oglasih in v drugih oblikah reklamiranja.

Omejevanje možnosti vaših podatkov bomo spoštovali. Kontaktirajte nas, če ne želite, da uporabljamo vaše podatke v oglasih in ostalih oblikah reklamiranja.

Več o tem, kako – zamenjajolje.si uporablja in shranjuje vsebino, lahko preberete v pravilniku o zasebnosti ali v dodatnih pogojih, ki veljajo za posamezne storitve. Če pošljete povratne informacije ali predloge o naši strani, jih lahko uporabljamo brez kakršne koli obveznosti do vas.

O programski opremi naše storitve

Če je za storitev potrebna programska oprema, ki jo morate prenesti na svojo napravo, ali storitev vključuje tako programsko opremo, se lahko takšna programska oprema v vaši napravi samodejno posodobi, kadar je na voljo nova različica ali lastnost. Pri nekaterih storitvah lahko prilagodite nastavitve samodejnega posodabljanja.

zamenjajolje.si vam podeljuje osebno, brezplačno, neprenosljivo in neizključno licenco, veljavno po vsem svetu, za uporabo strani, ki vam jo zagotovi kot del storitev. Ta licenca omogoča le, da uporabljate in izkoristite ugodnosti, ki jih zagotavlja stran, skladno z veljavnimi pogoji. Nobenega dela strani ali vključene programske opreme ne smete kopirati, spremeniti, distribuirati, prodati ali dati v najem, prav tako ne smete izvajati povratnega inženirstva ali poskusiti odkriti izvorno kodo, razen do mere, ki jo dovoljuje zakonodaja, ali z našim pisnim soglasjem.

Odprtokodna programska oprema je za nas pomembna. Nekatera programska oprema, ki se uporablja na naših straneh, je lahko na voljo na podlagi odprtokodne licence, ki vam jo bomo dali na voljo. Odprtokodna licenca lahko vključuje določbe, ki izrecno prevladajo nad nekaterimi od teh pogojev.

Spreminjanje in ukinitev naših storitev in ponudbe

Spletno stran in našo ponudbo stalno spreminjamo in izboljšujemo. Funkcije ali možnosti lahko dodajamo ali odstranjujemo, prav tako pa lahko začasno ali trajno ukinemo celotno spletno stran, storitev ali odstranimo ponudbo.

Storitev lahko nehate uporabljati kadar koli. zamenjajolje.si lahko preneha zagotavljati storitev/ponudbo kadar koli, doda ali uvede nove omejitve.

Prepričani smo, da je ohranjanje podatkov v vaši lasti in dostop do takšnih podatkov pomembno. Če se odločimo trajno ukiniti storitev, vas bomo o tem obvestili v razumnem času in vam omogočili, da prenesete svoje podatke.

Naša jamstva in zavrnitve odgovornosti

Storitev zagotavljamo z uporabo komercialno utemeljene ravni usposobljenosti in skrbnosti ter upamo, da boste pri uporabi uživali. Vendar nekaterih stvari glede storitve ne obljubljamo.

Ne – zamenjajolje.si ne njegovi dobavitelji ali distributerji ne dajejo nobenih posebnih obljub, razen kot je izrecno določeno v teh pogojih ali dodatnih pogojih. Ne dajemo na primer nobenega jamstva glede vsebine strani in posameznih funkcij, ki so na voljo, ter glede njene zanesljivosti, razpoložljivosti ali primernosti za vaše potrebe. Storitev in ponudbo zagotavljamo, »kakršna je«.

V nekaterih pristojnostih so nekatera jamstva obvezna, denimo jamstvo glede primernosti za prodajo, ustreznosti za določen namen in glede odsotnosti kršitev. Vsa jamstva izključujemo do mere, ki jo dovoljuje zakonodaja.

Odgovornost za našo storitev

Kadar to dovoljuje zakonodaja, zamenjajolje.si, njegovi dobavitelji in distributerji niso odgovorni za izgubo dobička, prihodkov ali podatkov, finančne izgube ali posredno, posebno, posledično, eksemplarično ali kaznovalno odškodnino.

Do mere, ki jo dovoljuje zakonodaja, je skupna odgovornost spletnega mesta – zamenjajolje.si, njegovih dobaviteljev in distributerjev za kakršne koli zahtevke na podlagi teh pogojev, vključno z implicitnimi jamstvi, omejena na znesek, ki ste ga plačali za uporabo storitev (ali, po naši izbiri, vnovično izvedbo storitev).

zamenjajolje.si, njegovi dobavitelji in distributerji v nobenem primeru ne bodo odgovorni za morebitno izgubo ali škodo, ki je ni možno razumno predvideti.

O teh pogojih

Te pogoje ali dodatne pogoje, ki veljajo za to spletišče, lahko na primer spremenimo, kadar jih moramo prilagoditi zakonodaji ali spremembam storitev. Pogoje redno spremljajte.

 • Če se ne strinjate s spremenjenimi pogoji, prenehajte z uporabo.
 • Ob navzkrižju med temi pogoji in dodatnimi pogoji prevladajo dodatni pogoji.
 • Ti pogoji urejajo razmerje med spletnim mestom – zamenjajolje.si in vami. Pogoji ne ustvarijo nobenih pravic upravičenih tretjih oseb.
 • Če ne ravnate skladno s temi pogoji in ne ukrepamo takoj, to ne pomeni, da se odpovedujemo kakršnim koli pravicam, ki nam pripadajo (npr. pravici do poznejšega ukrepanja).
 • Če katerega koli od pogojev ni možno uveljaviti, to ne vpliva na ostale pogoje.

Če potrebujete pomoč ali imate kakršno koli vprašanje, nas kadar koli kontaktirajte

Ta pravilnik velja od: 1. 4. 2021

Celotno rešitev/funkcionalnost piškotkov zagotavlja: piskotkiGDPR.

Zasebnost

Želimo si, da razumete vrste podatkov, ki jih zbiramo, ko uporabljate to spletno mesto.

Ko uporabljate spletno stran, nam zaupate svoje podatke. Zavedamo se, da je to velika odgovornost, zato si po najboljših močeh prizadevamo za zaščito vaših podatkov, katerim posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Namen pravilnika o zasebnosti vam bo pomagal razumeti, katere podatke zbiramo, zakaj in kako jih lahko posodobite, upravljate, izvozite in izbrišete.

Zbiranje podatkov

Podatke zbiramo, da bi zagotovili boljšo storitev, ponudbo in izkušnjo na naših straneh (vsem našim uporabnikom in strankam) – od osnovnih stvari, kot so preference in nastavitve strani, do bolj zapletenih, kot je statistika o obiskanosti, itd. Podatki, ki jih zbira zamenjajolje.si in kako se ti podatki uporabljajo, so odvisni od tega, kako uporabljate našo stran in kako upravljate svoje nastavitve zasebnosti. Zbiranje podatkov nam omogoča, da stran, storitve, trgovino in ponudbo nenehno izboljšujemo, tržimo, ter prilagajamo aktualnim smernicam ter potrebam uporabnikov.

Ko ne uporabljate strani oz. ostalih povezanih naprednih funkcionalnosti, vaše podatke zbiramo in hranimo z edinstvenimi identifikatorji, povezanimi z brskalnikom, aplikacijo ali napravo, ki jo uporabljate. Tako lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo našim uporabnikom.

Ko uporabljate stran oz. ostale povezane napredne funkcionalnosti, zbiramo tudi podatke, ki jih shranimo v arhiv in jih obravnavamo kot osebne podatke.

Posredovani podatki

Ko uporabljate spletno mesto – zamenjajolje.si oz. ostale povezane napredne funkcionalnosti, ki jih ponujamo, nam posredujete osebne podatke (npr. obrazec). Tudi če ne uporabljate naprednih storitev, se lahko odločite, da nam posredujete podatke, npr. ko nas kontaktirate oz. možnost, da prejemate obvestila o posodobitvah in novosti naših storitev in ponudbe.

Pri uporabi strani zbiramo tudi vsebino, ki jo ustvarjate in nalagate. To vključuje stvari, kot so podatki, ki jih shranite in dokumenti, ki jih ustvarite.

 

Podatki, ki jih zbiramo, ko uporabljate stran

Aplikacija, brskalnik in naprava

Zbiramo podatke o aplikacijah, brskalnikih in napravah, ki jih uporabljate za dostop do strani – zamenjajolje.si, te podatke zbiramo, za zagotavljanje funkcij, kot so samodejne posodobitve in npr. zatemnitev zaslona mobilne naprave, če je baterija prazna.

Podatki, ki jih zbiramo, vsebujejo edinstvene identifikatorje, vrsto in nastavitve brskalnika, vrsto in nastavitve naprave, operacijski sistem, podatke o preferencah in nastavitev, ter številko različice aplikacije. Prav tako zbiramo podatke o medsebojnem delovanju aplikacij, brskalnikov in naprav z našim spletnim mestom in storitvami, vključno z naslovom IP, sistemski dejavnosti ter datumom, časom in URL-jem napotitelja za vašo zahtevo.

Te podatke zbiramo, ko se zamenjajolje.si v vaši napravi poveže z našimi strežniki – na primer, ko obiščete spletno stran ali ko aplikacija samodejno preverja za novimi informacijami (obvestila, novi podatki, posodobitev).

 

Vaša aktivnost

Podatke o vaši aktivnosti z našim spletnim mestom in storitvami zbiramo za izboljševanje storitev, strani in trgovine. Podatki o aktivnosti, ki jih zbiramo, lahko vključujejo:

 • izraze, ki jih iščete v iskalniku,
 • oglede in interakcije z vsebino in oglasi,
 • nakupovalno aktivnost,
 • aktivnost na spletnih mestih in aplikacijah tretjih oseb, ki uporabljajo stran.

 

Podatki o vaši lokaciji

Ko uporabljate našo stran, lahko zbiramo podatke o vaši lokaciji, tako vam lahko ponudimo dodatne funkcionalnosti.

Vašo lokacijo je mogoče določiti z različno stopnjo natančnosti:

 • GPS
 • IP naslov
 • Podatki senzorja iz naprave
 • Informacije o stvareh v bližini naprave, kot so dostopne točke Wi-Fi, bazne postaje in naprave Bluetooth

Vrste podatkov o lokaciji, ki jih zbiramo, so delno odvisne od vaše naprave in vašim soglasjem o zbiranju podatkov vaše lokacije. Deljenje vaše lokacije lahko tudi popolnoma izklopite v nastavitvah svoje naprave.

Za zbiranje in shranjevanje podatkov uporabljamo različne tehnologije, vključno s piškotki, oznakami slikovnih pik, lokalno shrambo, kot so shramba brskalnika ali pomnilnik podatkov v aplikacijah, zbirke podatkov in dnevniki strežnikov.

 

Podatke zbiramo za zagotavljanje boljših storitev

Podatke, ki jih zberemo, z našo storitvijo uporabljamo za naslednje namene:

Zagotavljanje storitve

Vaše podatke uporabljamo za zagotavljanje in obstoj storitve, na primer funkcionalnost spletnega mesta in ostalih storitev.

 

Vzdrževanje in izboljšavo storitve

Vaše podatke uporabljamo tudi za zagotovitev, da storitev in strani delujejo pravilno, podatke lahko uporabimo za odpravljanje napak in spremljanje izpadov. Vaše podatke uporabljamo za izboljšavo storitve – na primer, z razumevanjem, kje, kdaj in kako se je pojavila napaka, lahko napako hitreje najdemo in jo v najkrajšem času tudi odpravimo.

 

Razvoj novosti

Podatke, ki jih zbiramo na straneh, lahko uporabimo za razvoj novih funkcionalnosti. Na primer, z razumevanjem, kako uporabljate storitev, lahko opazimo pomanjkljivosti, jih tako v prihodnosti razvijemo in vključimo na stran.

 

Merjenje učinkovitosti

Podatke za analizo in merjenje uporabljamo za razumevanje uporabe naše strani. Na primer analiziramo podatke o vaših obiskih na naših straneh, da ugotovimo, kako bolj učinkovito izpostaviti oz. prilagoditi vsebino, izdelek – storitev. Uporabljamo tudi podatke o oglasih s katerimi imate interakcije, za razumevanje uspešnosti svojih oglaševalskih akcij. Za to uporabljamo različna orodja, med drugim tudi Google Analytics, Google Tag Manager, Google AdWords, Facebook.

 

Komunikacija z vami

Podatke, ki jih zbiramo, na primer vaš e-poštni naslov uporabljamo za neposredno interakcijo z vami. Na primer, pošljemo vam lahko obvestilo, če odkrijemo sumljivo dejavnost, recimo sumljiv poskus prijave v administracijo naših strani. Lahko pa vas tudi obvestimo o prihajajočih spremembah ali izboljšavah. In če potrebujete našo pomoč, bomo vodili evidenco o vaši zahtevi, da bi vam pomagali rešiti morebitne težave, s katerimi se soočate.

 

Zaščita strani, lastnika, upravljavcev, naših uporabnikov in javnosti

Podatke uporabljamo tudi za izboljšanje varnosti in zanesljivosti naših storitev. To vključuje odkrivanje, preprečevanje in odzivanje na goljufije, zlorabo, varnostna tveganja in tehnične težave, ki bi lahko škodovale strani zamenjajolje.si, lastnikom, upravljavcem, našim uporabnikom ali javnosti.

Za obdelavo vaših podatkov uporabljamo različne tehnologije. Analizirali bomo vašo vsebino, da bi odkrili zlorabe, kot so nezaželena vsebina, zlonamerna programska oprema in nezakonita vsebina.

Za podatke, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Preden bomo podatke uporabili za namene, ki niso obravnavani v tem pravilniku o zasebnosti, vas bomo zaprosili za soglasje.

 

Kontrolirajte, kaj lahko zbiramo in uporabljamo

Ta razdelek opisuje, kako kontrolirati vašo zasebnost na naših straneh in storitvah. Že želite pridobiti pregled/izvoz svojih podatkov, nam to sporočite in posredujemo vam vse zbrane podatke.

Če želite svoje podatke izbrisati nam to sporočite in iz storitve bomo izbrisali vse vaše podatke.

Obstajajo tudi drugi načini za nadzor vaših podatkov, ki jih zbira zamenjajolje.si. Nekateri od teh so:

 • Nastavitve piškotkov: Stran – Piškotki omogoča popoln nadzor nad piškotki, ki jih lahko kadarkoli vključite/izključite.
 • Nastavitve brskalnika: na primer, brskalnik lahko nastavite tako, da blokira vse piškotke z določene strani ali pa piškote popolnoma onemogočite. Ampak ne pozabite, da naša stran deluje pravilno in najboljše ravno z uporabo piškotkov.
 • Nastavitve na ravni naprave: v svoji napravi lahko spreminjate nastavitve, ki določajo, katere podatke lahko zbiramo. Na primer, lahko spremenite nastavitve lokacije.
 • E-pošta: Uporabnik lahko komuniciranje preko e-poštnih sporočil kadarkoli prekine preko povezave za odjavo v prejetih sporočilih.

 

Kdaj razkrijemo vaše podatke?

Vaših osebnih podatkov ne razkrivamo družbam, organizacijam ali posameznikom, razen v naslednjih primerih:

 

Z vašim soglasjem

Osebne podatke bomo posredovali izven strani – zamenjajolje.si samo takrat, kadar imamo vaše soglasje. Če se na primer naročite na obveščanje preko e-pošte in bomo za pošiljanje uporabili zunanjo storitev, bomo najprej morali pridobiti vaše dovoljenje.

Pred razkrivanjem kakršnih koli občutljivih osebnih podatkov bomo vedno prosili za vaše izrecno soglasje.

 

Za zunanjo obdelavo

Osebne podatke damo na voljo svojim povezanim osebam in drugim zaupanja vrednim družbam ali posameznikom, da jih obdelujejo v našem imenu, po naših navodilih ter skladno z našim pravilnikom o zasebnosti in vsemi drugimi ustreznimi ukrepi za zagotavljanje zaupnosti in varnosti.

 

Iz zakonskih razlogov

Osebne podatke bomo posredovali izven strani – zamenjajolje.si, samo če smo prepričani, da je dostop, uporaba, hranjenje ali razkritje informacij nujno potrebna za:

 • upoštevanje veljavnih predpisov, zakonodaje, pravnih postopkov ali izvršljivih aktov državnih organov;
 • uveljavljanje veljavnih pogojev strani in storitve, vključno s preiskovanjem morebitnih kršitev;
 • prepoznavanje, preprečevanje ali drugače obravnavanje goljufij, varnostnih ali tehničnih težav;
 • zaščito pred kršitvijo pravic, lastnine ali varnosti strani – zamenjajolje.si, upravljavcev, uporabnikov ali javnosti ter pred škodo na njihovi lastnini, kot to zahteva ali dovoli zakonodaja.

Javnosti in našim partnerjem, kot so založniki, oglaševalci, razvijalci ali imetniki pravic, lahko razkrijemo podatke, ki ne omogočajo osebne prepoznave. Na primer, javno objavimo podatke, ki prikazujejo trende o splošni uporabi naših storitev.

Če bo zamenjajolje.si sodelovala pri združitvi, nakupu ali prodaji, bomo še naprej zagotavljali zaupnost vaših osebnih podatkov in obvestili uporabnike, preden se osebni podatki prenesejo ali postanejo predmet drugega pravilnika o zasebnosti.

 

Varnostni ukrepi za zaščito vaših podatkov

Spletno mesto – zamenjajolje.si je izdelana z močnimi varnostnimi rešitvami, ki nenehno ščitijo vaše podatke. Vpogledi, ki jih pridobimo pri vzdrževanju naših strani in storitev, nam pomagajo odkriti in samodejno blokirati varnostne grožnje, preden vas sploh dosežejo. Če odkrijemo nekaj tveganega, za kar menimo, da bi morali vedeti, vas bomo obvestili in vam pomagali skozi postopek, ki je potreben, da bi ostali bolje zaščiteni.

Trudimo se, da vas in spletno mesto – zamenjajolje.si zaščitimo pred nepooblaščenim dostopom do podatkov, spreminjanjem, razkritjem ali uničenjem. Pri tem med drugim uporabljamo naslednje ukrepe:

 • Med prenosom vaših podatkov uporabljamo šifriranje za ohranjanje vaše zasebnosti.
 • Uporabljamo šifrirane varnostne kopije.
 • Pregledujemo naše postopke zbiranja, shranjevanja in obdelave podatkov, vključno z ukrepi fizičnega varovanja, da bi preprečili nepooblaščen dostop do naših sistemov.
 • Dostop do osebnih podatkov omejujemo na vzdrževalce strani, upravljavce, izvajalce in zastopnike, ki potrebujejo te podatke, da jih obdelujejo. Vsakdo s takšnim dostopom je predmet strogih pogodbenih obveznosti in če jih ne spoštujejo lahko proti njim sprožimo disciplinske postopke ali jim odpovemo pogodbeno razmerje.

 

Izvoz in izbris podatkov

Če želite izbrisati svoje podatke, lahko:

 • nas kontaktirate in zahtevate izbris določenih podatkov;
 • nas kontaktirate in zahtevate izbris vseh podatkov;
 • izbrišete piškotke na strani “Piškotki”;
 • izbrišete podatke na svoji napravi;

V nekaterih primerih hranimo podatke za omejena obdobja, če je to potrebno zaradi utemeljenih poslovnih ali zakonskih namenov.

Zagotoviti poskušamo, da naše storitve ščitijo informacije pred naključnim ali zlonamernim izbrisom. Zaradi tega lahko preteče nekaj časa od takrat, ko izbrišete določene podatke, do takrat, ko so kopije teh podatkov izbrisane iz naših aktivnih in sistemov za varnostno kopiranje.

 

Prenos podatkov

Ko prejmemo uradne pisne pritožbe, odgovorimo tako, da stopimo v stik z osebo, ki je vložila pritožbo. Sodelujemo z ustreznimi regulatornimi organi, vključno z lokalnimi pooblaščenci za varstvo podatkov, da rešimo morebitne pritožbe glede prenosa podatkov, ki jih ne moremo rešiti neposredno z vami.

 

Evropske zahteve

Po veljavni zakonodaji o varstvu podatkov Evropske unije (EU), vam zagotavljamo nadzor nad vašimi podatki, opisane v tem pravilniku. Po zakonu imate pravico zahtevati dostop, posodobitev, odstranitev in omejitev obdelave vaših podatkov. Imate tudi pravico ugovarjati obdelavi vaših podatkov ali izvoziti svoje podatke.

Vaše podatke obdelujemo za namene, opisane v tem pravilniku, na podlagi naslednjih pravnih podlag:

 

Vaše soglasje

Strinjati se morate s pogoji uporabe, šele nato lahko vaše podatke obdelujemo za posebne namene in zmeraj imate pravico, da kadar koli umaknete svoje soglasje. Na primer, prosimo za vaše soglasje, da vas preko e-pošte obveščamo o informacijah, posodobitvah, novostih in akcijah. Te nastavitve lahko kadarkoli spremenite, tako da nas kontaktirate.

 

Kadar sledimo zakonitim interesom

Vaše podatke obdelujemo za naše zakonite interese in za tretje osebe, medtem ko uporabljamo ustrezne zaščitne ukrepe, ki ščitijo vašo zasebnost. To pomeni, da obdelujemo vaše podatke za stvari, kot so:

 • Zagotavljanje, vzdrževanje in izboljšavo naše strani in storitve za potrebe naših uporabnikov.
 • Razvijanje novih izdelkov in funkcij, uporabnih za naše uporabnike.
 • Razumevanje, kako ljudje uporabljajo našo stran in storitve, da bi zagotovili in izboljšali učinkovitost.
 • Prilagajanje naših strani in storitev, da vam zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
 • Obveščanje uporabnikov o naši ponudbi in storitvah – trženje.
 • Zagotavljanje oglaševanja, da je lahko del strani in storitve brezplačno dostopne našim uporabnikom.
 • Odkrivanje, preprečevanje ali drugačno obravnavanje goljufij, zlorab, varnostnih ali tehničnih težav v naši storitvi in straneh.
 • Zaščita pred kršitvijo pravic, lastnine ali varnosti spletnega mesta 
 • Izvajanje raziskav, ki izboljšujejo našo storitev za naše uporabnike in koristijo javnosti.
 • Izpolnjevanje obveznosti do naših partnerjev, kot so razvijalci in imetniki pravic.
 • Uveljavljanje pravnih zahtevkov, vključno s preiskavo morebitnih kršitev veljavnih pogojev storitve.

 

Pri ravnanju v skladu z zakonskimi obveznostmi

Podatke bomo obdelali, ko smo pravno zavezani k temu, na primer, če se odzivamo na sodni postopek ali izvršljiv akt državnega organa.

Če imate vprašanja, nas vedno lahko kontaktirate. Lahko pa se obrnete na pooblaščenca za varstvo podatkov, če imate pomisleke glede svojih pravic po veljavni zakonodaji.

Ta pravilnik o zasebnosti ne velja za:

 • storitve, ki jih ponujajo druge družbe ali posamezniki, vključno z izdelki ali spletnimi mesti/aplikacijami, ki morda vključujejo naše spletno mesto – zamenjajolje.si, so vam prikazane v rezultatih iskanja ali do njih vodijo povezave iz naših strani oz. storitev.

 

Spremembe tega pravilnika

Ta pravilnik o zasebnosti občasno spremenimo. Vaše pravice v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti ne bomo okrnili brez vašega izrecnega soglasja. Vedno označimo datum, kadar so bile objavljene zadnje spremembe. Če so spremembe večje, vam bomo zagotovili vidnejše obvestilo (tudi z e-poštnim obvestilom).

Če potrebujete pomoč ali imate kakršno koli vprašanje, nas kadarkoli kontaktirajte.

Ta pravilnik velja od: 1. 4. 2021

Celotno rešitev/funkcionalnost piškotkov zagotavlja: piskotkiGDPR.

 

Zamenjaj olje logo
EU logo

Projekt je financiran s strani programa Evropske unije Horizon 2020 za raziskave in inovacije v skladu s sporazumom št. 847087.

Kontakt

Institut »Jožef Stefan« IJS
Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana

h2020replace@ijs.si